Vi skal alle mere tænke Grønt og mere på klimaet.

Vi skal alle mere tænke Grønt og mere på klimaet.

tænke Grønt og på klimaet. 0 Comment

Er totalt stoppet med at bruge papir med oplysninger og gåde totalt over til alt digitalt. læste ikke avisen i papir form mere ellers ting der kommer i postkasse, men bruge kun dette digitalt. men jeg siger nej til det i postkassen så har folk også noget at læse i vis de kommer på besøg. men dette er ikke nemt at gå over til digitalt.

men vi skal mere til at Tænk på alle. at ved Nej tak til reklamer sparer miljøet for 140 kg CO2 pr. husstand

væk fra papirreklamer og over på nettet. En livscyklusanalyse viser nemlig, at flere nej-tak ‘er ved postkassen kan spare op mod 3.500 ton CO2. Reklamer, der svulmer ud af postkasserne for derefter at blive båret nærmest direkte i genbrugscontaineren er et kæmpe miljøspild. Det har de fleste nok på fornemmelsen, men nu dokumenterer en livscyklusanalyse fra direkte konsekvensen af, at folk siger passivt ‘ja tak’ til reklamerne. Det er DTU Miljø, der har foretaget analysen, og den viser, at en husstand i hovedstadsområdet modtager omkring 60 kilo reklamer om året. Det svarer til 140 kilo CO2, så hvis blot 5 procent flere end i dag vil bestille et ‘reklamer nej tak’-klistermærke kan der være op mod 1.500 ton affald at spare, svarende til 3.500 ton CO2.

»Vi undersøgte også, hvad det ville betyde for resultatet, hvis husstanden vælger at læse tilbudsaviser på nettet i stedet for at modtage trykte reklamer. Resultatet var, at der også her er CO2 at spare, selv om besparelsen er lidt mindre – minimum 75 kg CO2 pr. husstand om året,« 

og hver gang en pære går i mit hjem bliver det en led pære. 

Og plus jeg siger at i 2030 ville jeg have en bil der køre på rent vand og hvor laver folk ikke biler der kan køre på ren vand. Når dette kan fås i dag, er dette fordi ikke er resurser nok.

3 ting du ikke vidste om klimavenlig strøm

Hvad er klimavenlig strøm egentlig, og hvordan kan du selv gøre dit energiforbrug klimavenligt? Her får du eksperternes svar.

1 Klimavenlig strøm er skabt af sol og vind
Hver gang vi tænder vaskemaskinen eller lyset, udledes der CO2. Klimavenlig strøm er strøm, der bliver produceret af for eksempel vindmøller eller solceller, hvilket er med til at reducere udledningen af klimagasser som CO2. I gennemsnit udledes der 482 gram CO2 for hver forbrugt kWh.
2 Omkring en tredjedel af strømmen kommer fra vindmøller

Selvom vi i Danmark helst vil bruge klimavenlig strøm, bliver strømmen teknisk set altid blandet i forsyningsnettet. Det vil sige, at strømmen i stikkontakten er en blanding af energi fra vindmøller, solceller, kul, atomkraft og naturgas. Ifølge Energinet.dk udgør andelen af vindmølleproduceret strøm i det danske elnet 35 procent, mens strømmen fra solenergi udgør 2 procent (målt i 2016).

3 Få personlig energirådgivning
Jo mindre energi, du bruger, desto mindre CO2 bliver der udledt. Det er derfor altid en god idé at kigge dit forbrug efter i sømmene, og det kan du få hjælp til hos mange danske elselskaber. En energirådgiver kan ved at tage udgangspunkt i dit forbrug komme med forslag til, hvor du kan spare.
del dette:

Author

Leave a comment

And the blog here only made by klaus emilius.

Back to Top